Srečanja

Pag 2007

Pag 2007Tudi v letu 2007 smo v klubu organizirali daljši poletni izlet namenjen sprostitvi in druženju članov. Sprva smo se dogovarjali za ponovni obisk doline reke Kolpe, vendar smo zaradi slabih vremenskih razmer spremenili plan in nadaljevali pot proti Hrvaški.

Popotovanje smo začeli v parkirni hiši Planeta Tuš v Novem mestu, kjer smo opravili še zadnje nakupe živil in ostalih bolj ali manj nujnih potrebščin, ki smo jih pozabili vzeti od doma. Po zapustitvi parkirne hiše nas je pričakal močnejši dež, ki nas je spremljal skoraj do meje s Hrvaško.

Med vijugasto potjo skozi Dvor in Kočevje smo občudovali lepote in posebnosti kraške pokrajine in se počasi spustili k reki Kolpi, ki ločuje Slovenijo od Hrvaške. Pred mejo smo obiskali še bencinski servis in si zagotovili poln rezervoar goriva za nadaljno pot.

Ob pogledu na Jadransko morje smo začeli z razpravo, kam sedaj. Pojavila sta se dva predloga: Baška in Pag. Čeprav je bilo več zagovornikov za Baško, je zmagal Pag, saj je voznik namerno zgrešil odcep na Titov most in vsilil tako svoj predlog. Pot smo nadaljevali skozi Crikvenico in naprej ob morju.