Predstavitev kluba

Lustik klub je bil ustanovljen leta 2004. Sprva kot kvartopirski klub s polnim imenom „Lustik klub Pikova dama,“ a sedanje dejavnosti obsegajo več kot le kartanje. Igranje pa vsekakor ostaja ena od primarnih dejavnosti.

V drugem letniku Gimnazije se nas je peterica, osebnostno povsem različnih posameznikov, a vendarle tako podobnih, našla skupaj. K izhodišču razumevanja je vsekakor pripomogla naravoslovna usmerjenost, ki nas je čedalje bolj združevala. Način razmišljanja, ki nas je povezoval in nas povezuje še naprej, je pravzaprav temelj našega kluba in nasploh našega početja.

Prihajamo iz med seboj precej oddaljenih krajev, in smo tako, grobo rečeno, razpršeni praktično po celotni Dolenjski, a zadnje čase tudi po drugih celinah.

Vsakdo od nas ima popolnoma svoj pogled na svet, tako se naša mnenja vedno ne ujemajo, pogosto celo nasprotujejo. Prav tako ima vsak svoja stališča, ki so se izoblikovala, kot posledica odraščanja in s tem povezanimi izkušnjami. Čudimo se temu, kako smo se povsem raznoliki ljudje uspeli združiti, a smo hkrati hvaležni. Verjetno leži odgovor v sleherni sekundi našega življenja, a toliko časa za obravnavanje le tega niti približno nimamo. Skratka, živimo za število 42 (dvainštirideset), za kaj več pa vprašaje Georgea Orwella oziroma, če si upate, Oscarja Wilda.

V okviru organizacije smo določili vloge posameznih članov, napisali pravilnik igranja, pobrali članarino; nekatere stvari, kot je določitev logotipa, pa še potekajo.

Poglejte, kaj si mislijo drugi o nas.

Uradno

Polno ime društva: Lustik klub Pikova dama
Skrajšano ime društva: LK Pikova dama
Sedež: Samostan Studenec svete Marije, Kostanjevica na Krki (poštna številka 8311)

Pri sklanjanju polnega imena društva moramo biti še posebno pozorni, saj se sklanja samo samostalnik klub po prvi moški sklanjatvi. Samostalniški pridevnik lustik se ne sklanja, saj določa vrsto (kluba) in se piše, če ni začetek povedi, z malo začetnico. Ime kluba se vedno piše z veliko začetnico in brez LK oziroma lustik klub, saj gre za lastno ime. Skrajšano ime društva se ne sklanja. Piše se nespremenjeno, neglede na sklon, ki ga glagol zahteva.

Ostale storitve

Če ste zainteresirani, se lahko včlanite v klub. Več informacij na: info(afna)lustikklub(pika)com.

Jerry
Brezplačno brskanje po poštnih arhivih lustik kluba Pikova dama je bilo ukinjeno.